Det er bare fantasien som stopper deg når det gjelder den kaken her. Jeg har sett ganske mange varianter. Kanskje du vil ta en titt også.

http://bit.ly/jXzlaG

Det ble ikke akkurat en sirkel, men det gjør ingenting.

  • Marengsbunn:
  • 4 stk eggehvite
  • ¼ ts salt
  • 250 g sukker
  • 2 ts maisstivelse (maizena)
  • 1 ts hvitvinseddik eller bringebæreddik
  • Fyll:
  • 1 pk ferdig vaniljekrem
  • 3 dl kremfløte
  • 2 ss sukker
  • 5 stk pasjonsfrukt
  • ca.300 g friske bær

Slik gjør du

I stekeovn 160 °C, ca 1 time
1. Ha romtempererte eggehviter i en ren, tørr bolle av glass eller rustfritt stål. Pisk dem sakte sammen med litt salt til de danner et mykt skum. Skru opp hastigheten til boblene i skummet er små og jevne. Når skummet danner stive topper, tilsett sukker, litt av gangen. Pisk til blandingen er myk og blank og alt sukkeret er oppløst. Ikke visp for lenge, da blir blandingen kornete.

2. Vend inn siktet maizena og eddik med en skje. Legg bakepapir på et stekebrett, tegn en sirkel etter en kakeform, ca 22-24 cm. Ha blandingen i sirkelen, form det til en kake, ca. 2,5 cm høy.

3. Stek kaken ca. 1 time til bunnen er sprø på yttersiden, og lyst kremfarget. Skru av ovnen og la kakebunnen stå i stekeovnen til den er avkjølt. Ta den ut, snu den forsiktig og legg den på et fat.

4. Fordel vaniljekrem utover bunnen, pisk fløte og sukker til en myk krem og ha over. Pynt med pasjonsfrukt og friske bær.Tips:

Bruk gjerne andre typer bær eller frukt, etter hvilken sesong det er. Marengsbunnen kan du lage flere dager i forveien. La den ligge på et tørt sted, med litt bakepapir rundt.

http://www.matprat.no/gjester/gjesteoppskrifter/pavlova/

Advertisements