200 g loff uten skorpe

125 g sukker

100 g smeltet smør

6 egg, 5 dl melk

1 ts vaniljesukkersaft og skall av 1 sitron 100 g tørkede aprikoser ev. rosiner

 

I stekeovn ved 225°C, deretter 175°C. Skjær brødet i terninger og fordel dem på en stekeplate. Rist dem i stekeovnen ved 225°C i ca. 5 minutter til de er tørre. Pisk sammen sukker, smør, egg, melk, vaniljesukker, finrevet sitronskall, sitronsaft og kanel i en stor bolle. Ha brødterninger og hakkede aprikoser i en bolle. Hell over egg- og melkeblandingen.

La væsken få trekke inn i brødet. Fyll puddingrøra i smurte muffinsformer i aluminium. Stek brødpuddingene i nederst i stekeovnen ca. 1/2 time. Server puddingene varme eller lune med rørte bær, eventuelt rød saus. Brødpuddingen kan også stekes i en brødform som tar 1 1/2 liter.

Steketida blir da ca. 1 time.