Pakistansk ris med kylling og sauser.
(En kopp er ca. to og en halv desiliter)
Ca. 1/2 kopp med olje i en kjele, varm opp
1 løk – i biter stekes i oljen til det har blitt ganske mørkebrunt.
Tilsett:
1 til 2 ts. reven ingefær
2 ts. salt
1 ts. hel spisskummen ( kjøpes i utenlandsk butikk)
1 ts. koriander. Knus de med f.eks. en kjevle.
1 til 2 ts. reven ingefær
2 ts. salt
1 ts. hel spisskummen ( kjøpes i utenlandsk butikk)
1 ts. koriander. Knus de med f.eks. en kjevle.
(1 kanelstang, 2 – 3 nellikspiker) kan sløyfes
Fersk kylling i biter. ( jeg bruker 3 til 4 kyllingfileter.)
(Om du vil kan du også ta oppi litt amerikansk grønnsaksblanding)Stek alt dette en stund til det blir litt stekt. ( det skal lukte utrolig godt akkurat nå 🙂
Fersk kylling i biter. ( jeg bruker 3 til 4 kyllingfileter.)
(Om du vil kan du også ta oppi litt amerikansk grønnsaksblanding)Stek alt dette en stund til det blir litt stekt. ( det skal lukte utrolig godt akkurat nå 🙂
Velg ris som tar ca. 20 minutter.
2 kopper ris ( vaskes veldig godt ) Ha det så oppi kjelen +
3 1/2 kopp vann. Kok det raskt opp i ca 5 til kanskje 10 minutter.
Kok videre på svak varme under lokk til risen har kokt inn.
Det skal passe så noenlunde med vann, så det blir passe tørt.
Saus 1: 1/2 liter kefir, ! tomat i små biter, 1/2 agurk i små biter og litt Chaat masala. (kjøpes i utenlandsk butikk og den er litt sterk. Prøv deg fram.)
Saus 2: Kefir, mintpasta (kjøpes i utenlandsk butikk,- se bilde) Litt hakket chili og kanskje litt kvernet salt. Denne sausen blir utrolig god. Prøv deg fram med mengden på ingrediensene.
Denne retten har de pakistanske damene i barnehagen laget mange ganger, og barn og voksne bare elsker det. Nå har jeg endelig lært meg hvordan det gjøres.