Kaken

300 gr. malte mandler eller (150 gr. nøtter + 150 gr. mandler)

300 gr. melis

3 egg

1 ss. hvetemel

1 ts bakepulver

Fyll:

200 gr. smør

100 gr. melis

1 eggeplomme

1/2 dl sterk kaffe

Glasur

1 plate kokesjokolade (100 gr.)

1 til 2 ss. smør

Sett ovnen på 160 grader, stekes i 50 minutter

3 egg og 300 gr. melis piskes til eggedosis

Ha i 300 gr. mandler, 1 ss. hvetemel og 1 ts. bakepulver

Helles i smurt form og stekes på 160 grader i 50 minutter i forvarmet ovn.

La kaka stå å kjøle seg en stund før du skjærer i den.

Rør sammen 200 gr. smør og 100 gr. melis

Tilsett 1 eggeplomme og  1/2 dl. sterk kaffe, Rør godt sammen

Del kaka i to og smør smørblandingen utover inni og oppe på kaken. Sett den deretter i kjøleskapet en stund før du tar på sjokolade.

1 plate sjokolade og 1 til 2 ss. smør smeltes over vannbad.

Smør sjokoladen utover på toppen av kaken.

Lykke til 🙂