Kaken
300 gr. malte mandler eller (150 gr. nøtter + 150 gr. mandler)
300 gr. melis
3 egg
1 ss. hvetemel
1 ts bakepulver
Fyll:
200 gr. smør
100 gr. melis
1 eggeplomme
1/2 dl sterk kaffe
Glasur
1 plate kokesjokolade (100 gr.)
1 til 2 ss. smør
Sett ovnen på 160 grader, stekes i 50 minutter
3 egg og 300 gr. melis piskes til eggedosis
Ha i 300 gr. mandler, 1 ss. hvetemel og 1 ts. bakepulver
Helles i smurt form og stekes på 160 grader i 50 minutter i forvarmet ovn.
La kaka stå å kjøle seg en stund før du skjærer i den.
Rør sammen 200 gr. smør og 100 gr. melis
Tilsett 1 eggeplomme og 1/2 dl. sterk kaffe, Rør godt sammen
Del kaka i to og smør smørblandingen utover inni og oppe på kaken. Sett den deretter i kjøleskapet en stund før du tar på sjokolade.
1 plate sjokolade og 1 til 2 ss. smør smeltes over vannbad.
Smør sjokoladen utover på toppen av kaken.
Lykke til 🙂