1 porsjon
2 ss. løk
2 ss. ingefær
Chili
2 ss. ketchup
2 ss. seasoning sause ( se bilde )
2 ss. brunt sukker
2 ss. vann
Lime juice etter smak.
Her lager jeg en tredobbel porsjon
Ha olje i en panne. Løk, ingefær og chili deles opp i smått.
Dette er soyasausen som skal brukes til skalldyr. Den får du kjøpt i Asiatisk butikk.
Ha i ketchup, soyasaus og brunt sukker. Varm opp og rør litt rundt.
Så kommer vi til rekene som er et kapittel for seg.
Scampi reker: Jeg kjøpte 400 gram med scampi reker. De var store og fine. De ble tint opp i posen i varmt vann. Da de var ferdig tint kunne jeg helle ut 1 3/4 dl. vann fra posen. På en eller annen måte er det så mye vann i rekene. Før, kunne jeg putte de rett oppi panna i frossen tilstand. Men siste gang jeg gjorde det ble hele sausen ødelagt. Når du tar de opp av posen må du tørke de veldig godt for å få bort alt vannet.
Rekene ble ganske små etterhvert. Men godt ble det 🙂
Skal man ha reker uten vann, må de kjøpes ferske. Det gjelder faktisk mye av fiskeproduktene også. Dessverre.