1 porsjon

2 ss. løk

2 ss. ingefær

Chili

2 ss. ketchup

2 ss. seasoning sause ( se bilde )

2 ss. brunt sukker

2 ss. vann

Lime juice etter smak.

Her lager jeg en tredobbel porsjon

Ha olje i en panne. Løk, ingefær og chili deles opp i smått.

Freses lett

Dette er soyasausen som skal brukes til skalldyr. Den får du kjøpt i Asiatisk butikk.

Ha i ketchup, soyasaus og brunt sukker. Varm opp og rør litt rundt.

Tilsett vann og sitron.

Her brukte jeg 1/2 sitron.

Så kommer vi til rekene som er et kapittel for seg.

Scampi reker: Jeg kjøpte 400 gram med scampi reker. De var store og fine. De ble tint opp i posen i varmt vann. Da de var ferdig tint kunne jeg helle ut 1 3/4 dl. vann fra posen. På en eller annen måte er det så mye vann i rekene. Før, kunne jeg putte de rett oppi panna i frossen tilstand. Men siste gang jeg gjorde det ble hele sausen ødelagt. Når du tar de opp av posen må du tørke de veldig godt for å få bort alt vannet.

Rekene ble ganske små etterhvert. Men godt ble det 🙂

Skal man ha reker uten vann, må de kjøpes ferske. Det gjelder faktisk mye av fiskeproduktene også. Dessverre.