Ingredienser

  • 2 stk egg
  • 125 g sukker
  • 90 g hvetemel
  • 100 g potetmel
  • 125 g smeltet smør
  • Ca 1 dl vann

Visp 2 egg og 125 gr. sukker til eggedosis

90 gr. hvetemel og 100 gr. potetmel siktes i litt av gangen og røres forsiktig inn.

Nå er det ferdig blandet.

Rør inn 125 gr. smeltet smør

Videre ca. 1 dl. vann. ( jeg valgte 3/4 dl. )

Du trenger et krumkakejern og en klype.

Varm opp jernet og smør litt smør inni før du begynner å steke.

Prøv deg fram med hvor mye røre du må bruke. Ca. en god spiseskje

Tell sekunder….. de blir veldig fort ferdige. Eller ta en titt! 🙂

Rull kaken på pinnen. Eller du kan trykke de oppi en kopp. Du finner nok ut av det.

Du kan også gjøre som under, og legge krumkaka over et glass/kopp. Men det må gjøres fort, for de stivner nesten med en gang. Denne kan du fylle med krem og litt jordbærsyltetøy på toppen kanskje.

For første gang lager jeg krumkaker med potetmel og det har jeg tenkt å gjøre flere ganger, for de ble så tynne, veldig sprøe og med kjempegod smak. Krumkaker med potetmel blir mye sprøere og lettere enn de med kun hvetemel.

Lykke til med baksten. 🙂