SVELER:
3.stk egg, 1,5dl sukker, 1liter kefir, 500g hvetemel, 2ts natron, 2ts hjortesalt og 1ts bakepulver.
Visp sammen egg og sukker for hånd. Hell i kefir, så alt det tørre samtidig. Rør grundig til røren er klumpfri. Stekes på takke, alternativt stor stekepanne. Bruk bakepensel for å smøre et tynt lag smør på takken i starten, og siden etter behov. Svelene stekes på middels varme.
Ha i 1 liter kefir og rør litt rundt.
Tilsett videre, 500 gram mel, 2ts natron, 2ts hjortesalt og 1ts bakepulver.
Visp godt rundt, til det blir en klumpefri røre. Det kan ta litt tid å gjøre det for hånd.
Ha plate på medium varme. Du kan ta litt smør i første gangen, men deretter kan du prøve uten. De blir finest uten.
Ta litt smør i panna, og hell i litt røre.
La den steke til den ser ut som denne.
Så kan du snu den. Ikke stek den fullt så lenge på den andre siden. Den svelen her er stekt uten smør.
Det var en veldig bra oppskrift. Første gang jeg prøver den.
Lykke til 🙂