Dette er en forenklet oppskrift på kylling Pulao

Her er originalen:

http://www.desi.no/mat_oppskrift.asp?catid=&catname=Risretter&foodid=236

Her er all den gode smaken.

Oppskrift:

2 store kopper ris ( ca.3 dl. i hver)

3 like store kopper vann

I fersk kylling eller kyllingfileter

2 ts. salt

1/2 ts. chilipulver

i ts. hel kummen

1 løk

1/2 ts. ingefær

1/2 ts. hvitløkpure

1 stk. kanelstang

1 ts. koriander

1/2 ts. svarte pepperkorn

3 stk. nellik

1 tomat i småbiter

Dressing

Oppskrift:

1 beger naturell yoghurt

4  – 5 cm agurk

1 stor tomat uten frø

Hakket frisk mynte

Salt / pepper

litt malt spisskummen

Ha 2 store glass ris i en bolle og vask den grundig under rennende vann.

Når det er gjort, hell vann over og la det stå i en halv time.

Ha litt olje i en kjele, kutt opp løken og stek den litt forsiktig til den blir gyllenbrun.

Tilsett ingefær, hvitløk, kyllingbiter, opphakket tomat, salt, chilipulver, kanelstang, korianderfrø, svarte pepperkorn, spisskummen, nellik og stek på middels varme til kyllingen får en gylden farge.

Hell 3 like store glass med vann (som med risen)  i blandingen og la det koke et par minutter.

Hell vann av risen og ha den oppi kjelen.

Kok opp og rør forsiktig. Skru ned varmen og la den stå å trekke i ca. 5 til 10 minutter, under lokk.

Når det er ferdig, ta av lokket og rør forsiktig rundt.

Et stort beger med rømme

En utgravd tomat og litt agurk, kuttes opp i små biter. Her kan du også velge å ha oppi chilli. Jeg kuttet opp en halv chilli av den lille sterke typen.

Ha alt i en bolle og tilsett litt frisk mynte, salt / pepper og bittelitt malt *spisskummen.  *trenger ikke.

Ha oppi yoghurten og rør rundt. Da var den ferdig.

Sånn ble den seendes ut og det smakte veldig godt.

Lykke til 🙂

Advertisements