Tags

Originsfrech.com

Nå er det snart Halloween og det er gresskar å få kjøpt i butikken. Da lager vi syltet gresskar.

1 kilo gresskar i terninger.

1 kg, sukker

2 1/2 dl eddik ( 7%)  – ( Det er lurt å kjøpe 35 % eddik, hvis du skal lage mange posjoner for det blir billigere. )

Hel ingefær

Eddikvann natten over: Blandingsforhold: 1 dl. vann – 1 dl. eddik, som skal dekke alle bitene.

Del gresskaret rett over og fjern all innmaten. Del det deretter i ca. åtte båter og fjern skallet. Del gresskarkjøttet opp i store biter. (de krymper under prosessen.)

Legg alle bitene i en kjele / bolle og hell over en blanding av vann og 7 % eddik. (Blandingsforhold: 1dl. eddik – 1 dl. vann) Det må dekke alle bitene. Jeg legger en tallerken og noe tungt oppå der, ellers bare flyter de øverste bitene opp. La det stå til neste dag.

Neste dag: Hell vannet av bitene og tørk de veldig godt alle sammen. Det er utrolig viktig å gjøre det, for de suger til seg veldig mye vann og det kan ødelegge laken de kokes i. Jeg tørket de ikke godt nok første gangen og det merket jeg senere i prosessen.

Ingefær: Du kan bestemme selv hvor mye ingefær du vil ha i. Jeg legger ganske mange biter oppi hvert glass for det smaker så utrolig godt.

Rense ingefær: Bruk en teskje og skrap av skallet og del den opp i små biter.

Bruk en tresleiv. 1 kilo sukker og 2 1/2 dl. eddik  i en kjele. Begynn med det, selv om du skal bruke enda mer. Kok opp. Når sukkeret har løst seg helt opp kan du begynne å koke gresskarbitene.

Legg oppi noen få biter til å begynne med. Kok de til de begynner å se litt gjennomsiktige ut. Ikke kok de for lenge, for da blir de så bløte. Legg de ned i glasset, og fordel ingefærbitene innimellom. Fyll etterhvert opp glassene med laken, men  ikke kok laken så lenge at den blir brun. Når det begynner å bli tomt for lake, så etterfyll med ennå en posjon sukker og eddik. Mangler du lake i glassene, kan du bare koke opp mer.

Ps. Det er veldig lurt å jobbe med småposjoner.

Jeg bruker dette som et søtt innslag på middagstallerken.

Lykke til 🙂