Nå har jeg for første gang klart å lage seig kransekake. Jeg har prøvet det ut så mange ganger uten noe godt resultat. Men når jeg hørte av en bekjent om å piske eggehvitene stive så ville jeg prøve en gang til.

Dette trenger du:

4 eggehviter (mellomstore til store egg) – “piskes stive”

1/2 kg malte mandler

1/2 kg. melis

170 grader 12 til 14 minutter.

Jeg har valgt å trille ut og legge det rett på et bakepapir. Har du former, så kan du jo lage kransekake. Oppbevar de i fryseren eller i en tett kakeboks.

Det er veldig lurt å steke en prøve. Den kan virke litt blaut når den akkurat er stekt, men den stivner etter hvert som den kjølner.  Smak på den. Er den seig og god så er det bare å steke i vei. Men mine ble litt harde, så jeg la deigen i en pose i kjøleskapet til dagen etter. jeg tenkte det kanskje gjorde noe forandring på resultatet.

Nå har jeg akkurat stekt dem og de er helt perfekte. Tror på det å ha deigen  i kjøleskap en stund. Jeg stekte mine i 14 minutter.

Et tips: Om kakene hever under steking, er det for mye eggehvite i deigen.

Visp eggehvitene stive og rør inn melisen.

Tilsett de malte mandlene og jobb den godt sammen.

Den skal bli ganske så fast, samtidig som den er myk. Denne har vært i kjøleskap i et døgn.  Jeg laget to prøver i dag også. på 13 og 14 minutter. Den på 14 var best. Så da var det bare å fylle brettet med godsakene.

De sprekker opp litt i løpet av stekingen, men det gjør ingenting, bare det smaker godt. Tror kanskje de hadde blitt finere om de hadde blitt stekt i former.

Glasur

Rør inn melis i 1 stor eggehvite til en smidig masse.

Når man bruker eggehvite, så stivner glasuren helt.

Lykke til! 🙂