Det ser veldig godt ut og er det også 🙂

Brød uten mel.

4 egg

1/2 beger creme fraiche

3 ss. nøytral olje

1 1/2 ts bakepulver

60 gr. kruska kli

(Jeg måtte bruke havrekli for jeg hadde ikke kruskakli. Men det er lurt å følge oppskriften.

50 gr. solsikkekjerner

4 ss. linfrø

50 gr. sesamfrø

180 grader – 55 min. nederst i ovnen

Brødet blir ikke så veldig høy

La det bli kaldt og del det opp i skiver og putt det i fryseren. Det er greit å gjøre det, for brødet er ikke så veldig holdbart. Toppen et par dager.

Sett på ovnen

Visp sammen egg, creme fraiche og olje

Tilsett, 1 1/2 ts. bakepulver, 60 gr. kruskakli, 50 gr. solsikkekjerner, 4 ss. linfrø og 50 gr. sesamfrø

Rør sammen

Kle en liten formkakeform med bakepapir og hell de tynne røra i formen. Den er omtrent som en vaffelrøre

Steke ved 180 grader – 55 minutter, nederst i ovnen

Når der er ferdig, legg den på en rist og la den hvile litt.

Lykke til:)

Verdens beste

brød uten mel ( og lavkarbobrød)

Ingredienser:

4 stk egg

1 ts bakepulver

0,5 bokser crème fraîche

3 ss solsikkeolje

60 g kruskakli

40 g linfrø

50 g sesamfrø

50 g solsikkekjerner

© Foto: Kamilla Kolvig

Fremgangsmåte:

Ha eggene i en bolle. Tilsett solsikkeolje og Crème fraîche, og visp alt sammen.

Bland alt det tørre sammen i en annen bolle. Hell dette så oppi bollen med det våte. Rør med en sleiv.Vent med bakepulveret til slutt.
Ha røren i en medium stor brødform, som enten er smurt eller er dekket med bakepapir.
Stek på nederste rille i ovnen, i ca. 55 min avhengig av ovn, ved 180 grader. Avkjøl på rist.

Kilde: Kamilla Kolvig