Legg papir på et brett og strø på kokos. Da kleber ikke kokosbollene seg fast i papiret når du skal ha de av for å ta på sjokoladetrekk.
4 eggehviter
300 gr. sukker
6 gelatinplater
Sjokoladeglasur
150 gr. kokesjokolade
25 gr. kokosfett – delfiafett
ca. 2 dl kokosmasse
Pisk eggehvitene stive. Tilsett litt sukker av gangen og fortsett å piske til alt sukkeret er brukt opp og massen er fast og blank.
Bruk en liten kjele.–> Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i 5 minutter. Klem ut vannet av gelatinen, og varm over veldig svak varme til den er helt oppløst. Hell gelatinen i marengsmassen under visping.
Med en gang det ser klart ut, legg massen over på brettet. Du kan enten fylle en pose med marengs og klippe hull i enden, eller bruk 2 skjeer som på bildet. Sett det kaldt til det stivner.
Smelt sjokoladen og delfiafettet over vannbad og rør det glatt. Avkjøl litt. Ta opp marengstoppene og dypp de i sjokoladen. Sett tilbake på brettet og strø på kokos. Eller du kan bare helle sjokolade over.
Lykke til. 🙂