Først må man lage risgrøt og la den bli kald.

Skal man gjøre det litt enkelt så kan man kjøpe en pose med 5 min. grøtris. Jeg velger den jeg tilsetter 7,5 dl melk, ikke den på 1 liter melk. Det blir en liten slump igjen når du har laget ferdig riskremen.

Solbærsaft/sirup får en veldig fin rødfarge.

Rød saus

1/2 liter sterk rød saft.

Ca. 1 ss. sukker. Kan sløyfes

Ca. 1 ss. potetmel (en lite topp på skjeen) Man må prøve seg litt fram.

Rør dette sammen og varm det opp til kokepunktet under omrøring. Hvis den ikke blir tykk nok så løs opp litt mer potetmel i vann og hell oppi litt av gangen. Og varm opp til kokepunktet igjen. Er den for tykk, ta i vann. Du finner ut av det.

Pisk 3 dl. krem til den såvidt legger seg i litt folder. Tilsett vaniljesukker mot slutten. Smak på kremen om den er så søt og god som du vil ha den. 🙂

Ta skjeer med grøt i kremen, men vær forsiktig så du ikke tar i for mye. Bedre men for lite grøt i enn for mye. Rør grøten forsiktig inn. Rører du for mye i kremen med mikser nå, så kan kremen skille seg. Det beste er å bruke skje å røre med.

Nå er den ferdig og den er ikke blitt for tykk. Jeg har gjort den feilen flere ganger og tatt for mye grøt i. Da blir riskremen for tung, og ikke så veldig god.

Jeg brukte bringebærsaft.

Dette er min beste dessert og den får jeg ha helt for meg selv. 🙂