Har du en oppskrift på en god pizzasaus, kan du skrive navnet ditt på. (om det er ønskelig) Vi er alltid på jakt etter gode pizzasauser.

Denne pizzasausen er fra et NRK program med Lars Barmen for noen år siden og er den beste jeg lager! Link til matbloggen vår:
http://ingeborgskokebok.blogspot.com/search/label/Pizza
Hilsen Ingeborg.

Tusen takk for innlegget, Ingeborg.:)

Pizzasaus – rask og lettlaget

DETTE TRENGER DU TIL EN STOR PIZZA:

  • en boks hakkede tomater
  • 2 fedd hakket hvitløk
  • 1 ts basilikum

SLIK GJØR DU:

  • Bland hakket hvitløk og tomater i en kjele.
  • Kok i 10 minutter og kjøl av.
  • Smak til med salt, pepper og litt sødme om tomatene er syrlige. Litt sukker eller søt chilisaus gjør susen

Klassisk tomatsaus
(Siciliansk oppskrift)

DETE TRENGER DU TIL 10:

  • 2 kg gode plommetomater
  • 1 løk, grovhakket
  • 4 fedd finhakket hvitløk
  • 1 potte frisk basilikum, revet
  • 5 ss olivenolje extra virgin
  • litt salt

SLIK GJØR DU:

  • Det beste er å skålde tomatene.
  • Det går raskt!: Skjær et kryss i hver tomat,
    legg dem noen sekunder i kokende vann.
    Så raskt over iskaldt vann. Fjern skallet.
    Kutt tomatene i biter.
  • Varm opp olivenoljen i en tykkbunnet kjele/gryte
    og legg i løken. La løken surre til den er blank.
    Rør inn tomatene.
  • La alt småkoke i 20 minutter – uten lokk!
  • Tilsett basilikum
  • Smak til med salt og evt. sukker.
  • Tips
  • Bruk kun friske tomater
  • Kok sausen uten lokk
  • Kok maks i 30 minutter
    (kilde: bama)

Her er linken til de to sausene på oversiden

http://parmesan.no/pizzasaus/

Min Peppes Pizzasaus | Baard H. Rehn Johansen

http://baard.rehn.no/node/26

Advertisements