1 kg lammekjøtt med ben
10 sorte pepperkorn
2 laurbærblader
3 gulrøtter
1 persillerot
1 / 2 sellerirot
1 / 2 liten kålrot
1 purreløk
1 neve bladpersille
Saus:
2 ss smør
3 ss hvetemel
6-7 dl kraft
1 dl fløte
2 ts sitronsaft
Salt og pepper

                       http://www.vg.no/mat-og-drikke/artikkel.php?artid=10010351 

Hel svart pepper skulle også vært med her.

Legg alle skivene med kjøtt i en kjele. Hell oppi kaldt vann så det dekker kjøttet, pluss laubærblader og hel pepper.

Kok det opp.

Når det har kokt opp, så tar du vekk alt det gråe belegget som har lagt seg på toppen. Gjør man ikke det, så blir kraften veldig grumsete og grå.

Demp varmen litt og la det småkoke

videre til kjøttet løssner fra beina. Ca 1 time, kanskje litt lenger.

Når kjøttet løsner lett fra beina, så er det ferdig.

Ta kjøttet ut av kjelen,  fjern beina

og del kjøttet i litt store stykker.

Kraften er silt.

Kutt opp grønnsakene i passe store biter. Kok de sammen med kraften til de er møre.

Ikke kok grønnsakene for lenge. Det skal være litt tyggemotstand.

Smelt 2 store ss. smør over svak varme og trekk den av platen for så å tilsette 3 ss. hvetemel.

Når det er rørt godt sammen, tilsett 6 – 7 dl kraft og sett kjelen på plata. Kokes i 6- 7 minutter. Pass godt på sausen,

for den setter seg fort fast i bunnen hvis man har for sterk varme på.

Har du mere kraft enn 6 – 7 dl, finner du nok ut av det.

( Ikke ta så mye kraft oppi til å begynne med. Spe heller på etterhvert. )

Sausen skal ikke være altfor tykk.

Legg kjøtt og grønnsaker i sausen og den er nesten ferdig.

Hå i 1 dl. fløte. (Jeg tror det må være matfløte. )

Potetene er kokt og det er servert.

LYKKE TIL 🙂

Advertisements