Dette er en måte å lage deig på uten å gå etter en bestemt oppskrift.  Det jeg har skrevet er bare for å få fremgangsmåten og så kan du jo bare prøve deg fram selv. Bruk det melet du har lyst på. Du kan jo prøve å bake et brød også.

Men brød settes nederst i ovnen på 200 grader.  Når du tror brødet er ferdig, og det har fått en fin farge, bank på det og hør om det er en hul lyd, det betyr at det er ferdig.  Grovt brød trenger litt lenger steketid enn fint.

Lykke til.

Hell ca. 6 dl. lunkent vann i en bolle. 1 pakke gjær, 2 ts. salt og et par spiseskjeer men olje. Ha i ca. 1 kg hvetemel. (la det være igjen litt i melposen). Bedre å ta i for lite enn for mye mel. Jeg rører litt rundt først og så elter jeg den godt sammen. Du kan godt bruke hånda. Blir den for løs, så ta i mere mel.  Den skal være fast ganske fast og  slippe bollekanten (se bilde)  når den er ferdig, men den må være myk og god når du kjenner på den.

Sett det til heving til den blir ca. dobbel så stor. Dekk over bollen med plast.

Hvis deigen er passe tykk/tynn nå, så skal det ikke være nødvendig å bruke mel når du baker de ut.

Sett de til heving og la de bli ca. dobbelt så store. Husk å legge plast over. Sett ovnen på 200 – 225 grader

De har hevet seg ferdig og  kan settes i forvarmet ovn. MIDT I OVNEN La de steke i ca. 12 – 15 minutter eller til de får en gyllen farge. Er det en hul lyd i rundstykkene når du banker på dem, er de ferdige.