NÅR MAN LAGER DENNE DEIGEN UTEN GJÆR BLIR DEN  TYNN OG SPRØ.

VIL DU HA DEN LITT TYKKERE OG LUFTIGERE KAN DU TILSETTE GJÆR.

Ha ca. 1/2 kg hvetemel i en bolle. Tilsett 1 1/2 ts. salt og 3 dl. vann og 2ss. olje.  Bland det litt sammen og hell alt ut på bordet. Kna deigen veldig godt. Vær litt nøye med saltet, bruk gjerne mål.

Det er ikke gjær i denne deigen.  Vil du ha den luftigere og tykkere så tilsett litt gjær. Prøv deg fram. Kanskje 25 gr. første gangen du prøver.

Legg den ferdig knadde deigen i en pose og la den hvile på benken i ca 1/2 time.

Jeg laget børek og satt ovnen på 200 grader…..til det er ferdig…..ca 20 minutter

Denne deigen er så stretchy og god å jobbe med, at hvis du kjevler den litt utover, så kan du faktisk bare strekke den ut med hendene. Denne deigen kan brukes til mye forskjellig. Pizza, børek, piroger, innbakt pizza……..jeg kommer nok på mer etter hvert. Her har jeg kjevlet deigen litt og dratt den utover, bare for å vise. Den kunne bli ganske tynn uten å sprekke.  Det er en av de bedre deigene jeg  har jobbet med.

Har laget pizza av denne deigen nå. Det som egentlig slo meg, var at det ikke var gjær i den. Jeg har undersøkt litt rundt omkring og jeg har skjønt at hvis man vil ha en tynn og sprø bunn så bruker man ikke gjær. Vil man ha en litt tykkere bunn tilsetter man litt gjær.

Italiensk pizzadeig inneholder veldig lite gjær og det er fordi den skal heve ganske lenge….i mange timer…var det å lese. Men det har man som regel ikke tid til å vente på.