http://cookit.e2bn.org/historycookbook/

Søtpotet, appelsinjuice, brunt sukker, smør og rosevann

Kok 450 gr. søtpotet i ca 20 minutter, til de blir gode og myke.

La de kjølne litt før du skreller dem. Skallet skal egentlig gå lett av. Legg potetene tilbake i kjelen og ha i saften fra en halv appelsin (appelsinjuice) 1 ss. brunt sukker og ca 50 gr. smør. Mos alt sammen med en potetmoser.  Videre i oppskriften skal det være 1 ss. rosevann. Det er nok ikke alle som synes det er det beste å tilsette en potetmos, men du kan jo prøve å ha det i litt av mosen. Sånn bare for å smake på det. Mosen ble veldig god den. En liten annerledesmos.

450 gr. søtpotet

Saften av en halv appelsin (appelsinjuice)

1 ss. brunt eller gyllent sukker

Ca. 50 gr. smør (helst usaltet)

1 ss. rosevann ( Kjøpes i utenlandske butikker. F.eks. Tyrkisk)

Lykke til 🙂

Advertisements