Smelt 50 gram smør, og tilsett 3,5 dl. av vannet, 3 dl.melk, 3 dl. rosiner og 2,5 dl. linfrø. Kok opp og la blandingen putre under lokk i 10 til 15 min. til den blir grøtete.

Tilsett 6 til 8 ss. sukker og la den stå til den er blitt lunken.

Løs opp gjæren i 1,5 dl. lunkent vann. Bland i linfrøgrøten. deretter 150 gram fin sammalt hvete og 350 gram hvetemel.

Deigen blir seig og klissete. La deigen heve til dobbel størrelse. Sett deigen på bakepapir med en stor spiseskje. Det blir ca. 24 boller. Det kan hende du må bruke litt mel til utbakingen.

Ta først en test og stek en bolle. Da kan du se om du trenger mer mel i dem. Holder den  formen sin er det jo greit. Etterhev bollene i 20 minutter. Jeg gjorde ikke det, men de ble fine allikevel.

Stek bollene gyldne midt i ovnen ved 210 grader i 10 minutter.

50 gr. smør

3 dl. melk

5 dl. vann

2,5 dl. linfrø

3 dl. rosiner

6 – 8 ss. sukker

50 gram gjær

150 gr. fin sammalt hvete

350 gr. hvetemel

Ekstra mel til utbakingen

Bollene er fine å fryse

Lykke til 🙂