Dette er en veldig enkel og god matrett, der man har god bruk for rester. Jeg bruker soyasaus til den stekte risen.
Ha litt olje i stekepanna. Varm opp.
Visp sammen noen egg. her har jeg 3 egg. Er du veldig glad i egg tar du flere. Du kan jo vispe de sammen i panna for å spare tid og oppvask.
Tilsett kokt ris. Dette er en fin måte å bruke risrester på. Varm litt videre. Forholdet på de forskjellige ingrediensene finner du ut av selv.
Her har jeg tilsatt kylling og litt vårløk. Varm opp alt sammen. Sånn ellers pleier jeg å ha i mais og kanskje kyllingskinke på boks. Men det grunnleggende her er, eggene og risen, så det er helt opp til dag hva du liker. Kanskje tenke farger når du lager denne.Serveres med soyasaus om man liker det. Jeg har også brukt chilisaus. Denne retten holder seg flere dager i kjøleskap. Har du microbølgeovn, så varm det opp der på en tallerken.
Lykke til 🙂
Jeg bruker å lage stekt ris ofte. Da bruker jeg å steke kuttet charlottløk, og chili i smør og olje, tilsatt salt og pepper..legger så i det jeg har av kjøtt feks kylling, bacon eller biffrester. og om ønskelig stronsaft og/eller sitronskall.Tiltsetter så risen og har i mere olje dersom blandingen virker tørr..Smaker til med salt og pepper, og chilipulver eller annet krydder om en ønsker det. Har jeg annet i kjøleskapet kan jeg også tilsette vårlør, reddik, gulrøtter og annet rotfrukt; men da steker jeg disse for seg i forkant da de trenger lenger tid. Lar blandingen godgjøre seg på laveste temp i ca 10 min med lokk over. Da unngår du å steke risen hard og blanding blir saftig:) Merk! Jeg lager risen med tanke på at den skal stekes og da koker jeg den i noe kortere tid enn vanlig slik at det ikke blir grøtete blanding… Vel bekomme:))
Mvh
Merete
Tusen takk for innlegget på matbloggen min. Det er en stund siden jeg har vært innom. Jeg vil gjerne bruke innlegget ditt på min matside på facebook om det er greit. Har akkurat lagt ut en oppskrift på “stekt ris”, så da passer den så godt inn der nå. Med vennlig hilsen Anne