Denne er bare supergod.

Smelt 150 gram margarin

Visp  2 egg, 3 dl. sukker til eggedosis

Ha i, 1 1/2 dl. melk, 4 1/2 dl. hvetemel, 2 1/2 ts bakepulver, 2 ts. vaniljesukker og 2 ss. kakao.

Visp det sammen.  Ha til slutt i smeltet smør, og visp videre til en glatt røre.

Smør en form  (ca. 20 x 30 cm.) eller legg i bakepapir. Her har jeg brukt en form på 35 x25 cm. Da blir den ikke så veldig høy, men helt ok.

Stek kaken på nederste rille 175 – 200 grader i ca 20 minutter.

Legg i en kjele, 60 gram smør, 3 1/2 dl melis, 4 ss. kald kaffe, 1 ss. kakao, 2 ts. vaniljesukker. Bruk så lite varme som mulig når du smelter glasuren. Rør rundt til den har blitt helt glatt…ingen klumper. Det er veldig viktig at sjokoladeglasuren ikke blir for varm, for da kan den korne seg.

For å se om kaken er ferdig, kan du stikke ned en tannpirker i midten av kaken . Den er ferdig hvis ingenting henger igjen på den.

La kaka bli litt kjølig, og hell så over glasuren og dra den utover. Ikke la glasuren være så veldig rennende.Den ble supergod, lett og luftig!

Lykke til 🙂

Advertisements