Kjempegodt og veldig enkelt å lage.

Sett ovnen på 250 grader.   Ha 1/4 liter vann i en kjele.

Tilsett 125 gram smør og kok opp.

Kok opp til alt har smeltet. Men ikke for lenge, fordi vannet fordamper.

Trekk kjelen bort fra platen og tilsett 125 gram hvetemel.

Rør veldig godt rundt til det ser ut som på bilde over. La den bli litt kjølig før du tilsetter eggene.

Tilsett 4 små eller 3 mellomstore egg. Rør veldig godt mellom hvert egg. Ta ikke i alle på en gang.

Røra skal se omtrent sånn ut, når den er ferdig. Den skal være så stiv at den ligger på plass, men ikke for tykk heller. Den skal være lett og luftig.

Del røra i 12 og fordel de på brettet. 4 x 3

Stekes ved 225 grader i ca. 20 minutter, midt i ovnen. Ser du at de er på vei til å bli brendt, så ta de ut med en gang, selv om de ikke har vært inne full tid. Dette kommer litt an på komfyren.  Mine trenger ca. 18 minutter.

Glemte å ta bilde av hvordan jeg la det opp på brettet, men her er de inne i ovnen. de må ha litt mellomrom. Når man steker walesboller så kan man ikke ta opp døra for å se på dem, for de detter sammen med en gang. Noen sier til og med at man ikke må gå for tungt foran ovnen.

Jeg lar de bli kalde på brettet, etter at jeg har snudd de på hode. Eller du kan legge de på en rist. De kan bli fuktige  under hvis de blir liggende flate på bakepapiret, og da detter de sammen.

De skal være harde og sprø på utsiden.

De er kjempegode å spise som de er, men enda bedre med krem inni.

Lykke til 🙂