Smakte denne kaken i Stavanger. Den ble brukt i stedet for bløtekake, og den var så utrolig god. Hvis man vil smake på denne kaken må man nok lage den selv, for her i Oslo får man ikke kjøpt den …tror jeg! Marengs, fromasj og krem. Kaken er pyntet, og smakspanelet mitt var veldig fornøyd med den.


1 marengsbunn

Sjokoladefromasj (nok til en kake)

4 eggeplommer

100 gr. sukker

100 gr. kremfløte

100 gr.  60 – 70 %      kokesjokolade

600 gr. kremfløte

6 stk. gelatinplater

Legg 6 gelatinplater i kaldt vann i ca. 10 minutter, mens du pisker sammen 4 eggeplommer og 100 gr. sukker til eggedosis.

Kok opp 100 gr. kremfløte. Trekk den vekk fra platen og tilsett 100 gr. 60 – 70 % sjokolade og klem vannet fra gelatinen og smelt begge deler i den varme fløten. Man kan godt ha litt mindre sjokolade i fromasjen. Jeg synes den kan bli litt for kraftig, med all sjokoladen i.

Bland til alt har smeltet. Hell den varme sjokoladeblandingen i en tynn stråle opp i eggedosisen. Det er viktig for ellers klumper sjokoladen seg. Min klumpet seg noe. Men, men. Tror nok det smaker like godt for det. I stk. marengsbunn. Jeg er så glad for at de kan kjøpes ferdige.  Bruk en ring på 22 cm. og legg marengsen oppi.  Størrelsen på marengsen bør være mindre enn formen.

Visp 600 gr. kremfløte halvstiv. Hell den oppi sjokoladeblandingen og visp videre så det blir noe stivere.

Man skal vel bare sette marengsen på et fat og ha en ring rundt, tenker jeg. Vi finner nok ut av det.

Sett den i fryseren i ca. 2 timer, eller til du skal bruke den. Dekk den til. Nå har jeg tatt den ut av fryseren og pyntet den. Den er fantastisk god. Jeg tok denne med på jobben og lot de prøvesmake der, og de spiste den opp. Når man lager mat, så er det så hyggelig å få positive tilbakemeldinger.

Synes det er veldig greit å ha bakepapir under, for da kan man bare lempe den av etter den har blitt frossen. Jeg hadde laget marengs, men trodde den var altfor posøs og sprø til at jeg kunne ha den i Bostonkaka. Men når jeg nå etter noen dager smakte på den, så var den “hard” å tygge på. Den var helt grei. Så da brukte jeg min egen denne gangen.

Men jeg måtte skjære den til og alt det som ble igjen la jeg oppi de formene her. Jeg fikk nok fromasj både til den store og de små formene fordi marengsen i kakeformen var ganske høy.

Det ble noen sjokoladebiter i fromasjen, men det gjør ingenting.