Bland 15 dl. hvetemel, 50 gr. gjær, 2 ts. salt, 3 ss. sukker.

Varm opp 5 dl melk og 2,5 dl matolje til baking (f.eks soyaolje) til det blir fingervarmt.

Ha i 4 eggeplommer og hell i væsken.

Bland deigen godt sammen med en mikser. Bruk sleiv hvis du vil det.

Deigen skal være ganske løs. Sett til heving i ca 40 minutter eller til den har hevet til dobbel størrelse. Når deigen ikke er så fast så hever den ganske fort. Sett den på et litt lunt sted og dekk med plast.

Ferdig hevet, men den behøver ikke å heve så mye som her.

Når du kjenner på deigen skal den slippe taket ganske lett. Du behøver ikke å bruke noe mel når du baker ut, fordi oljen i deigen gjør at den ikke klistrer seg. Om den skulle klistre seg allikevel så ta litt olje på deigen. Bare bittelitt, så går det bra.

Ta et emne og kjevle det ut som vist på bilde.

Del den opp i 8 emner. Jeg pleier å snu trekanten rundt før jeg ruller de fra den bredeste siden. Men det er ikke nødvendig.

Nå er det klart for heving igjen.

Hev de under plast. Ikke la de tørke.

Ferdig hevet.  Jeg hevet de i ca. 1 time. Pisk sammen litt av eggehviten som ble igjen og pensle grifflene.

Stekes ved 225 grader i ca 10 til 12 minutter. Midt i ovnen.

Denne oppskriften kom jeg over på tv for en noen år siden.  Helt tilfeldig så skrev jeg den opp og har brukt den flittig siden. De er så lette og luftige og kjempegode. Du kan ta pålegg på  eller du kan ta på melisglasur. Dette var et lands spesialitet. De er fine å fryse, men ikke la de ligge for lenge. Smaken forringes.

Lykke til og håper det smaker.


Advertisements