Dette er et veldig lett og luftig brød som kan brukes ved siden av lasagna, gryteretter og mye annet, og det er så enkelt å få et fint resultat.

14 dl. hvetemel, 1 1/2 ts. salt, 1/2 ts. sukker og 50 gr. gjær blandes

Videre 7 dl. lunkent vann og 3 ss. olivenolje.  Du kan bruke annen olje også. Elt deigen godt med en sleiv. Det blir en ganske løs deig. Bruker du hendene, kan du ha litt olje på dem, så klisser det ikke. Jeg holder meg til sleiva. Hold på til det blir litt form på deigen. Se bilde.

Sett ovnen på 225 grader. Kle en form med bakepapir. Formen jeg bruker er ca. 30 x 20. Ha deigen i formen. Ta litt olje på fingrene og glatt deigen utover. Sett den til heving i ca. 40 minutter, under plast, så den ikke tørker.

Ferdig hevet og vel så det. Tror min har stått nærmere 1 time her. Sett den inn på nederste rille i ovnen. Stekes ved 225 grader i ca. 30 minutter. Du kan strø havsalt og skivede svarte oliven på toppen om du har lyst på det.

Brødet er ferdig. løft den opp av formen og legg det på en rist, for det blir fort fuktighet under brødet.

14 dl. hvetemel
1 1/2 ts. salt
1/2 ts. sukker
50 gr. gjær
7 dl. vann
3 ss. olivenolje

Bland først alt det tørre, ha så i resten. Kna deigen godt med olivenolje på hendene. (deigen blir ganske løs, så derfor olje på hendene) Smør olivenolje i formen. Ha i den løse deigen. Strø havsalt og skivede oliven på toppen.
Stekes 225 grader i ca. 30 minutter, nederst i ovnen. Brødet blir høyt og luftig, og så godt.

Lykke til 🙂